Horgászvizsga

 

Tisztelt Horgásztársak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a HORINFO felületén sikeresen létrehoztuk a horgászvizsgáztatáshoz szükséges vizsgabizottságot és az első vizsganapokat is feltöltöttük a felületre. A jelenlegi Kormány rendeletet betartva egy vizsga alkalmával max. 5 főt (3 fő vizsgabizottsági tag és 5 fő vizsgázó lehet jelen egy időben egy helyiségben) áll módunkban vizsgáztatni.

A horgászvizsgára jelentkezés feltétele a horgászkártya regisztráció, amit a horgaszjegy.hu oldalon vagy valamelyik regisztrációs ponton lehet intézni. Az állami horgászvizsga ingyenes!

Fontos tudniuk, hogy a horgászvizsgára jelentkezés és a vizsga menete megváltozott!

A vizsgázó a a horgászkártya regisztráció elvégzése után, a horgaszjegy.hu oldalon keresztül tud jelentkezni a horgászvizsgára. Menete, hogy a horgászkártya regisztráció során megadott vagy kapott felhasználónévvel és jelszóval kell belépni a saját profiljába és ott kiválasztva a számára megfelelő időpontot, arra bejelentkezni.
A megjelölt időpontra meg kell jelennie Szövetségünk irodájában (3300 EGER,Mátyás király u.11. ) és az általunk a vizsga idejére biztosított tableten kell a vizsgakéréseket egy online tudáspróba keretében megválaszolni. A kitöltés követően a rendszer jelzi az elért pontszámot (a maximálisan elérhető 45 pontból minimum 30-at kell elérni), ez alapján lesz vagy sikeres vagy kevesebb pontszám esetén sikertelen a vizsga. Az esetleges pótvizsga már csak egy másik időpontban lehetséges ami szintén ingyenes.
Kérjük, hogy a horgászvizsgára adategyeztetés céljából hozzák magukkal a személyazonosító okmányukat, valamint a vizsgázó tudja a felhasználó nevét és a jelszavát (ismeretlen jelszó esetén az adókártyára is szükség lehet, így azt sem hagyják otthon), mert csak így tud belépni a HORINFO rendszerbe és így tudja megkezdeni a horgászvizsgát.

Jelenlegi szabályok: a horgászvizsga előtt testhőmérséklet ellenőrzés és kézfertőtlenítés kötelező. A horgászvizsga előtt írásban nyilatkozni kell a Covid-19 vírusra vonatkozóan. A horgászvizsga alatt a szájat és az orrot eltakaró maszk használata kötelező!

A fenti szigorító szabályok a Covid-19 vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet fennállásáig maradnak érvényben!

A horgászvizsgára való felkészülésben segítség lehet a www.horgaszjegy.hu

oldalon, a saját profilban található tananyag és gyakorló teszt.

Mivel a vizsgáztatás menete számunkra is teljesen új, ezért egyelőre csak néhány időpontot tettünk közzé, hogy kiderüljön, mennyire gördülékeny a vizsga menete. De mindenképp azon leszünk, hogy a mostanáig érdeklődő kb. 40 főnek minél előbb –előreláthatóan február hónapban további vizsganapok kerülnek meghirdetésre- biztosítsuk a vizsgázás lehetőségét.

A Horgász Egyesüetek Heves Megyei Szövetségének vezetősége