Horgászsport

Ismét a dobogó legmagasabb fokám Heves Megye!

2018 a siker éve a finomszerelékes sportágban a Heves Megyei horgász szövetség számára!

A MOHOSZ rendezésében 2018.06.30-07,01-én zajlott a  LV. Tagszövetségi Csapat OB. Az első napon jó horgászással csapatunk jelentős előnyre tett szert, amit a második napon még tudtak növelni. Igy ismét magyar bajnokcsapata van Heves megyének. Gratulálunk a versenyzőknek a szép sikerhez. A versenyről részletes leírást, valamint a versenyzők egyéni eredményeit hamarosan közöljük.PART_1530510875553

 

Nem sikerült a visszatérés 2016 -ban !

 

 

 

Egy év kihagyás után ismét indult finom szerelékes csapatunk a MOHOSZ szervezésében lebonyolított OHCSB-n Szegeden.

A jó felkészülés bizakodóvá tette a csapat vezetését. Működött az etetőanyag és jöttek a halak az edzésen rendesen. De az időjárás megtréfálta a hevesi csapatot. Szombaton viharos széllel lehűlés és eső érkezett. Ezt nem reagálta le a team, és erőltette az edzésen bevált módszert. De az nem működött! Már az első  napon elszállt minden reményünk. Csupán a mezőny végén tudtunk állni a mérlegelés után. A vasárnap már nem hozott jelentős változást. Ugyan pár helyet előre léptünk, de a megszerzett 14. hely nem méltó egy többszörös bajnok csapathoz. A Szövetség elnöksége megvitatta az esetet,és továbbra is bizalmat szavazott a csapt vezetésének, tagjainak. Reméljük, hogy 2017-ben jobb eredmény születik.

Országos Horgász Csapatbajnokság 2013 Szeged.

ORSZÁGOS BAJNOK: HEVES MEGYE CSAPATA

2013 július 13-14-én került megrendezésre Szegeden a Olimpiai központ kajak-kenu pályáján

az 50. jubileumi OHCSB. Szövetségünk csapata már 4. éve a legjobbak között szerepel.

   

a dobogó legmagasabb fokán a Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége csapata

          2010-ben I. 2011-ben II. 2012-ben III. helyezést ért el a legrangosabb hazai horgász megmérettetésen. Idén is nagy elvárásokkal és bizalommal indultunk a versenyen. Már 9-én leutazott a csapat a segítőkkel, hogy elkezdje a vizet vallatni. Nem ismeretlen számunkra a Matyi-ér, mert az elmúlt évben is itt rendezték a versenyt. Tudtuk, hogy szeszélyes, nagyon időjárás és sorsolás függő a víz. Megpróbáltunk minden eshetőségre felkészülni,  de a horgász sportban ez majdnem lehetetlen. Az első nap beigazolódtak félelmeink. Az esti mérlegelésnél csupán a 4. helyen állt a megyei csapat. Többeknek nem sikerült megoldani a pálya adta feladatot, és bizony csak a szektor második felében végeztek. Üdítő folt volt a gyermek és ifjúsági korú versenyzők remek szereplése, de ez is kevés volt a dobogóhoz.

A második napon nagy akarással és új taktikával  -ha lehet ezt mondani egy horgászatról-vágtunk neki a versenynek. Az első órában fej fej mellett haladtunk a rivális Ráckevei, Nógrádi és Szolnoki csapattal. A versenynap második felében csapatunk tudta tartani a jó átlagot, és a gyermek valamint az ifi  versenyző jó eredményének hála az első napi 42 ponttal szemben a második napon 27 pontot horgásztunk. Ez a pont ezen a pályán nagyon jó. Már csak azt kellett figyelni, hogyan szerepelnek a dobogóért küzdő ellenfelek. Egyre több hír érkezett, hogy “elszállt”  több versenyző a dobogóért küzdő csapatoknál. Ez azt jelenteti, hogy bizony a 12 fős szektorban csak 11.helyezést érték el, ami erősen vissza vetette az eredményeiket. A mi csapatunk viszont ezen a napon nagyon jó átlagot horgászott, és a szektorokban elért 3-4-5 hely sokat engedett sejtetni. Délután 4 órakor már tudtunk! Megcsináltuk a lehetetlent, és 4. helyről az első helyre jöttünk fel! Három  év után ismét sikerült a dobogó legfelső fokára felállni. Ezen a versenyen fényesen bebizonyosodott, hogy a  csapategység és a jó  taktika  együtt verhetetlen. Gratulálunk a versenyzőknek a szép sikerhez, a segítő csapattagoknak és a feleségeknek, szülőknek  sok köszönet az áldozatos munkájukért.

A csapat tagjai: Nagy Benedek, Kökény József, Csillag László, Csomor Péter,Gyulánszki Nikolett, Varga László, Mezei Kristóf, Furkó Bence, Németh János.

Segítők: Balogh László, Csák Attila, Vágó János, Mezei László, Dr. Furkó Kálmán, Gyulánszki Sándor .

A csapat kapitánya: Mochnács Sándor.

   

Csapatunk szárazon és vízben!

 

             14 év alatti kategóriában I. Furkó Bence Heves M.                                                      U 18. kategóriában II. Mezei Kristóf